پيروان فرقه اباضيه (نزديك به 75 درصد) اكثريت جامعه عمان را تشكيل مي دهند و اصولا مردماني آرام، محتاط همراه با رفتار و منش اجتماعي معتدل و خلق و خوي نرم مي باشند. آنها در سراسر مناطق عمان زندگي مي كنند و هدايت امور مذهبي جامعه و مساجد را برعهده دارند. اهل سنت از ديگر گروه هاي عمده مذهبي مي باشند. اهل تسنن در مناطق جنوبي، شهرهاي صور و لوي ساكن هستند. شيعيان به عنوان سومين گروه مذهبي عمان به سه گروه و طايفه عجمي ، لواتي و بحارنه تقسيم مي شوند. شيعيان در امتداد سواحل منطقه باطنه و استان مسقط زندگي ميكنند و از جايگاه خوبي نزد دولت و مردم برخوردار هستند.
با توجه به اين كه دين رسمي عمان اسلام است، ساير اديان از جمله پيروان مسيحيت و هندو نقشي در ساختار سياسي كشور ندارند. در ميان فرق اسلامي ، نفوذ مذهب اباضي بيش از سايرين است و كشور طبق اصول شرعي و عرفي فرقه اباضي اداره مي شود .
پوشش زنان عماني در اماكن عمومي كامل است و مردها نيز به همراه پوشيدن دشداشه هاي سفيد و تميز كلاه مخصوص به سر ميگذارند كه نوعي احترام و منزلت اجتماعي محسوب مي شود. عماني ها در مراسم رسمي خنجر به كمر مي بندند و به جاي كلاه عمامه بر سر ميگذارند. رعايت نظافت، مصافحه، استعمال عود و عطرهاي خوش بو، رعايت نظم و قوانين راهنمايي و رانندگي، حضور زنان در عرصه هاي مختلف اجتماعي، گرامي داشتن ميهمان و اغلب آرام سخن گفتن از ديگر ويژگيهاي جامعه عماني است كه آنان را نسبت به ساير كشورهاي عربي منطقه متمايز مي كند.